Zöldséggel töltött gomba

2021. 05. 24. | Recept ötletek

Amennyiben egy finom, laktató, gyors és laktózmentes vacsorára vágysz, akkor ez a Te recepted lesz. Körülbelül 20 perc alatt elkészíthető ez a gombás csoda. A fényképért elnézést kérek.

Hozzávalók:

  • fél cukkini
  • 1 fokhagyma
  • fél vöröshagyma
  • 1 paradicsom (vagy 3-4 kisebb koktélparadicsom)
  • fél doboz sűrített paradicsom
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • olívaolaj
  • 8 kisebb champion gomba (vagy amilyen van otthon)
  • sajt (ami van otthon) (nekem laktózmentes szeletelt trappista volt itthon)

Elkészítés:

  1. Vágjuk kisebb darabokra a cukkinit, vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Hámozzuk meg a paradicsomokat. (Kissé vágjuk be a paradicsom tetejét, öntsünk rá forró vizet, hagyjuk benne 1-2 percig, majd öntsük le róla. Én utána hidegvizet szoktam rá önteni, hogy ne legyen annyira forró.) Majd vágjuk kis darabokra.
  3. Hevítsük fel az olajat, süssük meg benne a hozzávalókat, majd tegyük bele a sűrített paradicsomot, egy nagyon pici vízzel öntsük fel.
  4. Fűszerezzük ízlés szerint.
  5. Közben mossuk meg a gombát, húzzuk le a héját és szedjük ki a tönkjét. (van aki a kis spóralemezeket is kiszedi egy kiskanállal)
  6. Töltsük meg a gombákat.
  7. Süssük előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig.

Jó étvágyat hozzá!

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

1 adag kb. 120 kalória.