06 88 / 791 543 info@varpalotainfo.hu

Zellerfasírt

2019. 02. 11. | Recept ötletek | 0 hozzászólás

hozzávalók / 4 adag
1 db zeller
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 dl víz (szükség szerint)
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy zabpehelyliszt)
1 ek napraforgó olaj (a forma kikenéséhez)

elkészítés
1. A zellert kérgét levágjuk, lereszeljük, felaprítjuk a friss petrezselymet, a fokhagymát megpucoljuk.
2. Ezeket egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót, borsot, kis pirospaprikát, hogy színe legyen. Majd 2-3 kanál lisztet, a tojást és annyi vizet öntünk hozzá, hogy összeálljon.
3. Muffin sütőt kiolajozzuk, és megtöltjük a masszával. Két sütőformával lesz. (Olajban is ki lehet sütni, tetszőleges gombócokat formálva.)
Forrás: Nosalty.hu