Hozzávalók:

  • cukormentes étcsokoládé
  • olívaolaj
  • /laktózmentes/ túró
  • negyedannyi édesítő
  • /laktózmentes/ tejföl
  • vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

90 gramm cukormentes étcsokit felolvasztottam 1 kanál olívaolajjal, majd kikentem a szilikonos muffinforma 4 kapszliját az olvasztott csokival (több is kijönne belőle, de én biztosra mentem). 10 percre mélyhűtőbe tettem, majd megismételtem még egyszer, hogy biztosan el ne repedjen a csoki”kosárka” a későbbiekben.

Miközben a csoki dermedt, 350 gramm túrót kikevertem egy evőkanál négyszeres erejű édesítővel, 3 evőkanál tejföllel és egy teáskanál vaníliaaromával. Ebbe a túrós keverékbe reszeltem még egy kis citromhéjat is.

Mindezek után megtöltöttem a csokikosárkákat a túrókrémmel, majd a maradék csokit elegyengettem a tetején (ez lett az alja )

2 órára ment a mélyhűtőbe, majd készen is lett.

1 darab (kb 90-95 gramm) tápanyagtartalma:

~160 kcal

~ 10,5 g CH

~ 11 g Fehérje

~ 9 g Zsír

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás