06 88 / 791 543 info@varpalotainfo.hu

Template

2019. 02. 11. | Egyéb kategória | 0 hozzászólás

hozzávalók / 6 adag
1 kg sütőtök (1 közepes méretű)
2 db sárgarépa
2 dl főzőtejszín
5 dl zöldség alaplé (vagy 1 db zöldségleveskocka vízzel)
1 db póréhagyma
2 ek méz
2 ek vaj (vagy olívaolaj)
só ízlés szerint
1 csipet fehér bors
gyömbér ízlés szerint (kb. 1 centi vastag, vagy 1 tk őrölt gyömbér)
1 csipet szerecsendió

elkészítés
1. A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagyma alsó, fehér részét. Erre rádobjuk a felkockázott és meghámozott répát és sütőtököt, megforgatjuk. Rácsurgatjuk a mézet, megszórjuk az őrólt, vagy reszelt friss gyömbérrel, majd kevergetve pirítjuk még így egy-két percig.
2. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 10 perc főzés után felöntjük a tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót. A legjobb állag elérése érdekében a legjobb, ha ebben a fázisban pont ellepi a lé a zöldséget.
3. Még egyszer felforraljuk a levest, és ha minden teljesen puhává főtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk. Forrás: Nosalty