Hozzávalók 4-6 fő részére

1 db nagy cukkini

50 dkg darált csirkemell

400 g kockázott paradicsom (nekem konzerves paradicsomom volt)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

200 ml főzőtejszín

12 dkg rizs és10 dkg quinoa

ízlés szerint só

ízlés szerint őrölt bors

10 dkg laktózmentes trappista (nekem szeletelt sajt volt most itthon)

Elkészítés

  1. A darált csirkemellet kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, hagymát, paradicsomot, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd letakarva lassú tűzön hagyjuk párolódni. Ez idő alatt megfőzzük a rizst és a quinoát.
  2. Amikor a cukkinis hús kész van, beleöntjük a tejszínt (én laktózmenteset tettem bele) és ezzel is főzzük még 10 percet, majd ráöntjük a felét rizsre a másik felét a quinoára. Összekeverjük alaposan, majd tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal (laktózmentes trappistával) és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás