Hidegtűrő növények

2021. 10. 11. | Csináld magad!

Kint a kertünkben, vagy akár az ablakainkban, gyönyörűen mutatnak a szezonális virágok-növények, a hidegebb évszak beköszöntével az egynyáriak ideje lejár, ahogy a nyártól, tőlük is búcsút veszünk. Szeretek az évszakhoz jól igazodó növényekkel díszíteni, mindegyik virág más hangulatot áraszt, ha jól gondolkodunk, a tavaszi virágözönről is most tudunk előre gondoskodni.

Az egynyári virágok helyére, hogy ne álljanak kopáran a virágágyásaink, először a tavaszi virághagymákat ültessük le.

Ezek lehetnek:

-nárcisz, tulipán, krókusz, jácint, díszhagyma, liliomok.

Figyeljünk a hagymák minőségére, semmiképp ne legyenek puhák, mert az nem lesz életképes!

Ha ezzel megvoltunk, vagy nem ültettünk tavaszra, kezdhetjük a hidegtűrő virágok beültetését!

A legnépszerűbb a krizantém, az őszirózsa, díszkáposzta, és a csarab. Sokféle színből választhatunk, majd állíthatunk össze kompozíciókat, tehetjük velük virágzóvá a balkonládáinkat, kertünket. Az ugyancsak kisebb termetű cserje a fajdbogyó, fehér és rózsaszín bogyóival különleges kiegészítése az ültetésünknek.

Nálam nem hiányozhat ősszel a nagy kedvencem az árvácska sem. Különlegesen szép, változatos virágaiban gyönyörködhetünk egészen a fagyokig, majd tavasszal, az egynyári virágok május végi ültetéséig újra díszítenek.

Pár darab, különböző méretű és fajtájú tökkel, szedett ágakkal szemet gyönyörködtető látványt varázsolhatunk a színes őszi ültetésünk köré, melyekhez hazaérkezni minden nap öröm lesz.