Házi tésztagyúrás. Kézzel vagy géppel?

2021. 11. 16. | Csináld magad!, Recept ötletek

házi tészta, tésztagép

Természetesen megértem azokat, akik szerint teljesen jó a bolti tészta, nagy a választék és gyorsan elkészíthető. Számomra is ez a legtöbb esetben főzéskor használt út, mert egyszerű és gyors. Vannak mégis olyan ételek, amik mellé eretnekségnek érezném, ha nem nokedlit szaggatnék, vagy házi tésztát gyúrnék.

Éppen ezért van viszonyításom, amiért bíztatok minden kedves vállalkozó szellemű nőt és férfit, hogy ha ideje engedi, készítsen saját tésztát az asztalukra, egész más íze van, mint a boltinak. Senki nem várja már el tőlünk, mint régen nagymamáinktól, hogy minden ételhez kézzel gyúrjunk, tényleg egyszerűbb a boltban készen megvenni. A házi tészta, mint nálunk, legyen kuriózum, különleges alkalom, amikor arra időnk van.

Én kézzel gyúrom, nyújtom és vágom a tésztát, ami leginkább csak hosszúmetélt. Számomra nagyon kedves, egy hozzátartozómtól kapott, marhahússal készült receptjéhez csakis ez dukál. A maradékból isteni a darás és bármilyen édes sós feltétű tésztaétel.

Szokatlan talán, de a házi tészta tejjel leöntve is finom!

Gondolkodom egy tésztagépen(a Várpalotainfó újságban havi rendszerességgel szokott hirdetni egy cég, akik ilyen gép forgalmazásával foglalkoznak, szóval ha kedvet kaptatok nyugodtan keressétek az újságban van nálunk telefonon is érdeklődhettek utána), volt már a nagymamámnak is, sokat használta emlékszem, illetve sokan dicsérik a könnyű munkát vele, szerintem egyszer nekem is lesz.

És itt a recept a tésztához:

10dkg lisztenként egy tojás és pici só.

Ugye mennyire egyszerű????