Ezt is saját ötlet alapján dobtam össze. Így született meg az alábbi epres-habos csoda.
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 ek hideg víz
5 ek zabpehelyliszt
1/2 ek negyedannyi édesítő
3 ek eritrit
1/2 cs sütőpor
A tojásfehérjét felverem, a sárgáját pedig habosra keverem a két fajta édesítővel és a vízzel. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét. 180 fokon kb. 16 percig sütöm.
Eperkrém:
300 g túró
150 g 0%-os jogobella joghurt
kb 10-12 db eper lepürésítve
6-8 db eper apróra vágva
1-2 ek negyedannyi (ízlés szerint)
zselatinfix (én 2 zacsival csináltam, de egy is elég lehet)
Mindent összekeverek és a kihűlt piskóta tetejére simítom. 10-15 percre hűtőbe teszem.
Teteje:
200 ml Hulala (sajnos nekem most csak cukros volt itthon )
1 cs Habfixáló
A tejszínt felverem, a habfixáló hozzáadása után pedig addig verem mixerrel, míg a kívánt állagot elérem.
A süti tetejére simítom és pár órát állni hagyom.
Jó étvágyat!
Írta: Sepovics Anett