EperszezON

2021. 06. 17. | Recept ötletek

Még nem késő beszerezni a hozzávalókat hiszen az epernek most van szezonja, habár ez a recept olyan egyszerű, hogy simán lehet, hogy van is otthon Neked minden alapanyag és uzsonnára már eheti is a család.

Hozzávalók:

250 gramm eper

250 gramm túró

60 gramm zabpehelyliszt

2 tojás

3 teáskanál vaníliaaroma

1 teáskanál szódabikarbóna

1 evőkanál méz

1 evőkanál negyedannyi édesítő

Elkészítés:

Az eper felét egy sütőforma aljára karikáztam, a többi hozzávalót összekevertem, ráöntöttem az eper”ágyra”, majd a tetejére karikáztam a maradék gyümölcsöt.

200 fokon 20 percig sült. Isteni lett.

Tápanyagtartalom 100 grammban:

114 kcal

10 gramm CH

8,9 gramm fehérje

2,4 gramm zsír

Írta: Sepovics Anett