Azért szeretem ezt a levest, mert mindig azokat a zöldségeket tudom felhasználni hozzá, ami éppen van itthon a hűtőben. Például zellerrel és karalábéval is nagyon finom, ad neki egy kis pikáns íz világot. Ha édesburgonyával készítem, akkor kellemesen édes lesz tőle. Én például nem ragaszkodom hozzá, hogy legyen benne bármilyen hús, az mindig a család kedvéért kerül bele. A mai ezekből készült:

Hozzávalók:

  • sárgarépa (én 2 db szoktam)
  • fehérrépa (én 1 db szoktam)
  • marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kisebb burgonya vagy egy nagyobb édesburgonya fele
  • 1 db csirkemell (kb. 10 dkg) vagy 2 db virsli, attól függ, mi van itthon
  • 1 marék tészta a gyerek kedvéért, de ez el is hagyható
  • fűszerek: só, bors, vegeta, petrezselyem, piros paprika
Fotó: Sütő-Kicsák Kriszti

Elkészítés:

  1. Hagymát, zöldségeket, csirkemellet vagy virslit feldaraboljuk.
  2. /Laktózmentes/ teavajon (mivel én laktózérzékeny vagyok) megpirítjuk őket. Ez lehet amúgy margarin vagy olivaolaj is.
  3. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel.
  4. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is megfőnek benne.
Fotó: Sütő-Kicsák Kriszti

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás