Maradt itthon tegnapról egy marék eper amit nem ettünk meg, gondoltam készítek belőle valami sütit, amit a férjem és gyermekem is megeszik szívesen, és nem utolsó sorban Én is ehetek és „nem hízlalom” magam vele.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgájába beletesszük a cukor és eritrit keverékének egyik felét, a fehérjébe a másik felét és külön-külön felverjük őket robotgéppel.
  3. A felvert tojássárgáját óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverjük.
  4. A sütőport a liszttel összekeverjük, majd nagyon óvatosan a tojásokhoz adjuk.
  5. Kivajazott és belisztezett tortaformába öntjük.
  6. A tetején elrendezzük a felvágott epreket.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. (tűpróba szükséges a végén)

Jó étvágyat hozzá!

Írta: Sütő-Kicsák Krisztina

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás