Hozzávalók:
- 80 gramm zabpehelyliszt
- 100 gramm zabpehely (kisszemű)
- 1 db alma
- 60 gramm vaj
- 1 db tojás
- 1 evő kanál méz (elhagyható)
- 0,5 dl tej (szükség szerint)
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- egy csipet só
Elkészítés:
- Keverjük össze a zabpehelylisztet a fahéjjal, a sütőporral és a csipet sóval.
- Az olvasztott vajat dolgozzuk össze a tojással és a vaníliaaromával
- Az előbbi két keveréket dolgozzuk össze és tegyük hozzá a tejet, mézet illetve a zabpelyhet.
- Reszeljük le az almát és tegyük hozzá a tésztánkhoz.
- Kis gombócokat formázunk, majd sütőpapíron koronggá nyomkodjuk őket. Nekem 10 db jött ki belőle.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 15 perc alatt.
Tápanyagtartalom egy sütiben átlagosan:
- Kcal: 127,5
- Szénhidrát: 13,7 gramm
- Zsír: 6,1 gramm
- Fehérje: 3,2 gramm
Írta: Sepovics Anett