Hozzávalók:

  • 80 gramm zabpehelyliszt
  • 100 gramm zabpehely (kisszemű)
  • 1 db alma
  • 60 gramm vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evő kanál méz (elhagyható)
  • 0,5 dl tej (szükség szerint)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • egy csipet só

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a zabpehelylisztet a fahéjjal, a sütőporral és a csipet sóval.
  2. Az olvasztott vajat dolgozzuk össze a tojással és a vaníliaaromával
  3. Az előbbi két keveréket dolgozzuk össze és tegyük hozzá a tejet, mézet illetve a zabpelyhet.
  4. Reszeljük le az almát és tegyük hozzá a tésztánkhoz.
  5. Kis gombócokat formázunk, majd sütőpapíron koronggá nyomkodjuk őket. Nekem 10 db jött ki belőle.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 15 perc alatt.

Tápanyagtartalom egy sütiben átlagosan:

  • Kcal: 127,5
  • Szénhidrát: 13,7 gramm
  • Zsír: 6,1 gramm
  • Fehérje: 3,2 gramm

Írta: Sepovics Anett

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás