Adventi várakozás

2021. 12. 01. | Egyéb kategória, Hírek

Az idén november 28-án, vasárnap vette kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak.

Az advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, amely megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Minden emberi közösség közös tapasztalata, hogy a nagy eseményekre készülni kell.

A karácsony: Jézus Krisztus születésének ünnepére, hetekkel előtte felkészülünk, várakozunk.

Ebben az időszakban, nemcsak a környezetünket, de a szívünket és az emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni. Gyermekként elvarázsolt minket a hangulata a várakozásnak, levelet írtunk a Jézuskának,énekeket tanultunk, olyan izgalmas volt. Felnőttként a meghittséget érezzük és egyre inkább a szeretteinkre koncentrálunk. Ez mindig a befelé figyelésről, a várakozásról szól.

Az újkor adventi szimbólumának számít az adventi koszorú, ami évről-évre egyre pompásabb és különlegesebb anyagokból készül, és négy gyertya díszíti. Az adventi időszak négy vasárnapjára utalnak a gyertyák, a hit, remény, öröm és szeretet lángjait lobbantjuk fel általuk.

A járvány miatt különösen próbára vagyunk téve, talán ez az időszak segít mindannyiunkat, hogy az adventi hetek végére, némi lecsendesedéssel, lelkileg megtisztulva, gyermeki hittel állhassunk a fa alatt karácsony szent estélyén.

Azt kívánom kedves olvasó, hogy szép lélekemelő programokkal gazdagítsák az advent időszakot, csodálatos fényekkel és illatokkal teljenek meg érzékeik, és szorítsák ki a mindennapok gondjait kicsit az elméjükből. Hogy mindez hogyan sikerülhet?

Csendes szeretettel.